Boka på telefon 0171-42 50 00
ARTICLE
29
206f6ce6a06db3b48e3cebcd34240856
Tillbaka

Justering av drivmedelstillägg

Ingen har undgått den senaste tidens dramatiska prisutveckling på drivmedel och tyvärr är det traditionella sättet att beräkna drivmedelstillägget på fraktpriserna inte anpassade för så snabba svängningar som nu råder. Vi inför därför en tätare indexering av drivmedelstillägget.
Normalt sker en avläsning av drivmedelsindex varje månad. Den avläsningen avser då månaden innan avläsningsmånaden och utgör drivmedelstillägget för månaden efter avläsningen. 

Det drivmedelstillägg som gäller för dagen baseras således på 2-3 månader gamla drivmedelskostnader. Det fungerar inte idag.

Vi kommer därför att justera våra drivmedelspriser, både uppåt och nedåt, med tätare intervaller. Intervallerna för justeringen beror på hur utvecklingen ser ut framöver och hur stora svängningarna blir, men vi tror att minst halvmånadsavläsning är nödvändigt.

Vi räknar ut hur många procent som drivmedlet har ökat eller minskat och vi har satt att 20% av differensen justeras på vårt DMT. Som exempel ökade pumpriset med 14,9% under perioden 1 februari - 11 mars och 20% av den ökningen innebär att vi adderar ytterligare 3% på vårt DMT från och med 15 mars 2022. Vissa avtalsprislistor är undantagna.

Notera att detta också kommer att medföra att DMT-tillägget sjunker snabbare i händelse att drivmedelspriserna går ner.

Vi hoppas att drivmedlet senare återgår till mer normala och stabila kostnader och att vi då kan återgå till de normala rutinerna.
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
51